2011-04-06

Stardoll Lietuvoje – kas čia vyksta iš tikrųjų?




DĖMESIO: straipsnį rašiau vadovaudamasi savo atmintimi ir patirtimi. Todėl prašau nesmerkti manęs už nuklydimus, tiesiog parašykite komentaruose, ką parašiau neteisingai – aš būtinai pataisysiu. Sutarta? :}}


(Statistika niekada nemeluoja: Lietuva yra viena iš aktyviausių šalių, kurios naudojasi stardoll.com tinklapiu.)

Prisiminus, kas buvo anksčiau...
Tada, kai stardoll.com susikūrė – 2006 metais, narių jame buvo labai nedaug, o lietuvių turbūt nė su žiburiu nesurastum. Bėgo metai, tinklapio narių skaičius vis augo, ir gal tik 2007-2008 metais Lietuva pasigavo tą stardoll.com virusą - tai buvo persilaužimas. Pati iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad maždaug 2007 metais žinojau tik artimiausias drauges ir gal dar vieną kitą žmogų, kuris žaidė tame puslapyje.
Po persilaužimo, lietuvių stardolle prisirinko labai daug. Kūrėsi nauji klubai, naujos draugystės ir visi buvo patenkinti naujovėmis. Tada viskas dar buvo gerai, nebuvo nei to „elito“, nei didelių vagysčių ar šmeižto, kitaip pasakius – visi gyveno draugiškai.

2009 kovo 30-oji – didysis permainų slenkstis?
2009 03 30. Tai data, kai susikūrė blogas Stardoll naujienos tau. Turbūt daugelis nė nesusimąstome, kad nuo jo ir prasidėjo visos šitos kvailos gaidžių peštynės?
Blogo įkūrėja Pukenija greitai tapo šlovinama asmenybe, dievaite, idealu, galiausiai – pavyzdžiu, kaip galima greitai išgarsėti. Daugelis puolė į stardoll naujienų blogų kūrimą, bet retam pavyko pasiekti aukštumas. O pavyduoliai ėmėsi savo – ėmė šiuos laimės kūdikius vadinti Ievos pakalikėmis, o pačią Ievą smerkti bei šmeižti. O ką sako pati Ieva (kalba taisyta)?

"Tada ir prasidėjo... Ir tą balaganą sukėliau aš pati, ir tai pripažįstu.. Tiek laiko viskas buvo tiesiog ramu, bet štai atsirado išsišokėlė kuri tiesiog tėškė viską ką mano į akis..."

Skandalai, skandalai, skandalai...
Neilgai trukus prasidėjo vagystės: mums puikiai žinomas skandalas su pukenija ir Aigusteliena, kurio teisybės kai kurie žmonės nežino iki šiol, slaptažodžių prašymai, maži apiplėšimai ir stambūs anketų daiktų pasisavinimai. Tai supriešino nemažą dalį stardoll lietuvių – kai kurie net susigėdo dėl savo šalies ir nuo jos stardollo aplinkoje atsiribojo...
Stardoll lietuvės susiskirstė į tris stovyklas: už pukeniją, prieš pukeniją ir neutralios. Tiesa, pastarųjų buvo mažiausiai – beveik kiekviena turėjo savo nuomonę ir ją gynė.
Galų gale, 2009 rugpjūtį – rugsėjį situacija aprimo: minia nutilo, stūmimas vyko nebent už akių, Ieva buvo liaupsinama ir retai šmeižiama. Bet, deja, tai buvo tyla prieš audrą: tų pačių metų žiemą stardollietės nežinia dėl ko sukilo prieš Ievą – atseit vėl apsivogė ar panašiai. Nepaneigsiu, pati buvau priešininkių stovykloj, stūmiau kad ji kalė, kekšė ir pnš... Tačiau kaip viskas staigiai prasidėjo, taip ir baigėsi – kaip per kokią Baltramiejaus naktį beveik visos priešininkės buvo tiesiog lyg stebuklingai nuimtos ir viskas baigėsi.


O dabar?..
Dabartinę situaciją žino daugelis mūsiškių, tačiau bandysiu viską aprašyti trumpai ir aiškiai. Šiandien mūsų Lietuvos stardollas tiesiog susiskirstė į „kastas“, grupes, tai:
„Elitas“ – tos visos garsenybės, gražuolės, gražuoliai, talentai ir pnš. Daugelis to nepripažįsta, be to, čia tiesiog kažkieno sugalvotas ir „prikibęs“ terminas.
Padugnės – kito pavadinimo ir nesugalvojau... Tai visos tos anketos, dažnai baisios ir jų savininkės (-ai) „prikibęs“ nieko kito ir nedaro, tik kritikuoja ir stumia. Dažnai pačios sulaukia panašaus atsako ir nutyla, tačiau jų vietoja atsiranda naujosios – tai lyg nenutrūkstama grandis.
Balsų medžiotojos – gan grubus terminas... tokios yra dollės, kurios nenustoja prašyt ncg balsų, kol negauna titulo. Manau, daugelį tokios varo į vėžį, kai arba rašo netaisyklingai (atsiprašau, juk mes lietuvės, tai bent jau pasistenkim tokiuose prašymuose atsikratyti nereikalingų j ar w, parašyti su visais skyrybos ženklais – kaip dera lietuviui...), arba juodai nusišneka, kaip pvz.:  „žinau, kad esu to neverta, bet prašau – pabalsuok...“ . Tokie žmonės yra visiški savanaudžiai – trokšta titulo, nors sveiku protu suvokia, kad yra to neverti, tai gal kitąkart pagalvokit...
Vidutiniokės – visa tai, ko neišvardinau prieš tai.

P.s. neimkit to giliai į širdį – teks priprasti prie to, kad esu juoda cinikė ir galiu savo nuomonę rėžt į akis, kad ir kokia ji būtų, tad supraskit mane.:DD.

Išvados?..
Nors vagysčių sumažėjo, tačiau šmeižtas ir skandalai liko  tokie patys ir, deja, nemažėja. Daugelis lietuvių jau nebežaidžia stardoll, jiems giliai, kokie ten pykčiai, kiti „išsižada“ Lietuvos – jų aprašyme puikuojasi kitos šalies vėliava... LIETUVĖS, DARYKIM IŠVADAS – gal jau laikas susiimti ir atkurti santaiką tarp mūsų?  






35 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Perskaičiau.. Ir viskas taip greitai pralėkė pro akis,greitai skaitėsi.. Pats straipsnis man asmeniškai patiko.(:

Anonimiškas rašė...

Labai patiko straipsnis. saunuole :)

Anonimiškas rašė...

Saunu, kad jau 2 naujos rasytojos pradejo cia rasyti. galetu pasistengti ir kitos...

Rūga.* rašė...

Moni - man irgi keista - 600 žodžių, o taaaaip greit perskaičiau.:D

anonimas nr.1 - labai ačiū už pagyrimą.:}}}

anonimas nr.2 - na, gal toliau bus daugiau... :D

Anonimiškas rašė...

pati tu padugne...

Rūga.* rašė...

ale tu matai, kaip būna. pasakok toliau.:DDD

Anonimiškas rašė...

Anonime, tylėk, gadini anonimų statusą.

Rūga.* rašė...

aš tarp tų anonimų nebesigaudau jau, jei rimtai.:DD

Anonimiškas rašė...

Koks grazus korteles rastas.. kur toki radai? :}* O straipsnis cool ;)

Rūga.* rašė...

jeigu nori, susirask googlėj - šriftas vadinasi Luna Bar.

labai ačiū!

Kraujo sparnai;*]-zuiQis♥ rašė...

labai patikO♥

Rūga.* rašė...

ačiūūū ♥♥♥

Gabija Mackevičiūtė (happy12372) rašė...

Aš tai tiesą sakant negaliu pradėti rašyti, nes manęs dar nepakvietė. : DD

Gabija Mackevičiūtė (happy12372) rašė...

+ Patiko straipsnis

Anonimiškas rašė...

Patiko straipsnis. Beje, ka toje STARDOLL statistikoje Lietuva pirma pagal kalbas, kaip cia suprast? :D

Rūga.* rašė...

Gabija, ačiū.:DD

anonime, ačiū too! hmm, aš pati nesuprantu, gal stardolle dažniausiai vartojama kalba (pranešimai, gb komentarai...) yra lietuvių? :D

Bee-Free rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Bee-Free rašė...

LABAI GERAS straipsnis, Rugile, tu pavarei :)*
suuuper

Rūga.* rašė...

jou jou, ačiūūūū. :****

Simona rašė...

dėjai kalbos, net piktokai nuskambėjo straipsnis:dd
šaunu

Rūga.* rašė...

dėjau, už tai bulvę trenk.:DDD

ačiūūū. :**

Kristina rašė...

Geras straipsnis. Man patinka tokio pabūdžio. :D

Rūga.* rašė...

ačiūū!!

Anonimiškas rašė...

neisprusele stardollas susikure 2005

Rūga.* rašė...

eik tu sau. paperdollheaven susikūrė 2005, o stardollas 2006

Anonimiškas rašė...

ejk blet valeruga nx. Pasiziurek gal yra anketu pvz kur uzsiregistravo 2005.04.08 ir tt.

Rūga.* rašė...

valeruga.:DDDDDDDDDDDDDdd kas per žodžiai. :DDDDDDDDDD. tj paaiškink nx stardollas dbr švenčia PENKTĄ gimtadienį? jeigu iš vienuolikos penkių atimt nemoki, tai jau ne mano bėdos. :}

Rūga.* rašė...

aii, ir jeigu jau radai tokių anketų, prašyčiau pvz.

Rūga.* rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rūga.* rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

pirma patarciau isitikinti, ir galu gale neklaidinti zmoniu. pavyzdziu yra daug... artimiausias musu krastui yra anketa ladybirdie

Anonimiškas rašė...

kokios duxos cia raso.... reiks pareportuot rasytoju anketas.. ziuriu labai atsigavo mandavoskes

^^ Aurilė♥!* rašė...

http://www.stardoll.com/en/user/?id=26179806 mano pirmoji anketa :DDDD

Rūga.* rašė...

anonimas nr.1 - GERAI, įsitikinau. bet nebūtina va šitaip išsišakot, negalima gražiai pasakyt? va dabar iš principo nekeisiu, nes nemoki mandagiai kalbėt. visiems reikia pagarbos, tarp jų ir man.

anonimas nr.2 - ne pirma(s) grasini reportinimais, tad nėra man ko bijoti.

Aušri - nu, pirmoji anketa, ir kas iš to?

Anonimiškas rašė...

o kas ten buvo tarp Pukenijos ir Aigustelienos?

Stardoll