2009-12-02

Kučiukų receptai :))

Labuką. Tai pirmas mano žodis , sveikinu prasidėjus Adventui :)) Geros nuotaikos , būkite laimingi ir sveiki :)
O dabar prie reikalo. Turbūt kūčių vakarą , be kūčiukų nekaip , ane?? O pirkti nelabai gerai , geriau savos gamybos , ir staigmeną giminaičiams , draugams surengsi ?? :) Tai vat štai trys kūčiukų receptai , manau pravers :)) :::

Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus

Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjaustomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.

Aguonų pienui skirtos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos. Nupylus vandenį dukart permalamos mėsmale smulkiais peiliukais arba gerai sugrūdamos grūstuve. Sugrūstos aguonos užpilamos virintu atšaldytu vandeniu arba pienu, pasaldinama ir leidžiama nusistoti. Kad nesurūgtų, aguonų pienas laikomas šaltai.

Kūčiukai (šližikai, prėskučiai)
0,5 kg. miltų, nepilna stiklinė vandens, 50 g. aliejaus, 20 g. mielių, ketvirtadalis stiklinės aguonų, 100 g. cukraus, druskos.
Iš miltų, išleistų mielių, cukraus, nuplikytų aguonų, riebalų ir druskos užminkoma tešla. Ji turi būti kietesnė negu pyragui. Laikoma šiltai, kad pakiltų. Jeigu pakilusi atrodo per minkšta, įberiama miltų, išminkoma ir vėl leidžiama pakilti. Iš tešlos daromi 1 cm skersmens voleliai, supjaustomi 1 cm ilgio gabalėliais, kurie suberiami į miltais pabarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje, kol pagels. Išimti iš orkaitės kūčiukai atvėsinami ir vėl suberiami į skardą tik storesniu sluoksniu ir džiovinami orkaitėje.

Pagerinti kūčiukai (šližikai, prėskučiai)
3 stiklinės miltų, 1 stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilinio cukraus, cinamono ir druskos.
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, sudėti plikytas ir sugrūstas aguonas. Viską gerai sumaišius, supilti grietinę, suberti miltus, truputį druskos ir užminkyti tešlą. Cinamoną ir vanilinį cukrų suberti baigiant minkyti tešlą. Iš tešlos daryti piršto storio volelius, juos supjaustyti įstrižai, nedideliais gabaliukais dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti, kol kūčiukai gražiai paruduos. Atvėsusius kūčiukus duodant į stalą, užpilti aguonų pienu. Galima valgyti ir vienus, užsigeriant arbata.

P.S. Sorry už tokį banerį , naują kuriu ;pp

Geros nuotaik0s melieji :))

Komentarų nėra:

Stardoll